Závody srpen 2011 - parkury i všestrannost

Carthago skáče přes trakénský skok při crossu v Pardubicích, všestrannost ZL

V Srpnu jsme byli také často na závodech: 6.-7.8. s Arwen a Carthagem v Pardubicích na závodech všestrannosti, 20.8. jeli Vikina a Carthago do Klatov na parkury. 27.8. byla Bára a Highland na hobby závodech v Domažlicích a 29.8. jsme vzali Arwen a Carthaga na trénink crossu do Borové.


Všestrannost Pardubice 6.-7.8.2011

Carthago před drezurní úlohou, všestrannost Pardubice 6.8.Carthago při opracování před parkurem, všestrannost Pardubice 6.8.První srpnový víkend jsme vyrazili s Arwen a Carthagem na dlouhou cestu do Pardubic na závody všestrannosti. Arwen zde startovala v soutěži stupně Z a Carthago v ZL. První den se jela drezura a parkur. Carthago zajel drezuru velice dobře, dokonce dosáhl svého nejlepšího výsledku:-) Úlohu zajel na 56%, takže získal 66 tr.b. Při drezuře byl v klidu, nepospíchal a pěkně poslouchal. Parkur byl poměrně technicky náročný, skoky následovaly těsně po sobě, bylo málo místa na srovnání koně před skokem. Carthago si s parkurem poradil velice dobře, krátké nájezdy zvládl, udělal jen jednu chybu. Také konečně začal skákat skoky trochu z dálky (snažíme se aby nechodil příliš pod skok, pak většinou shodí), takže skoky na videu vypadají trochu toporně, ještě to neměl příliš zažité... Po prvním dnu se umístil na 32. místě ze 48 startujících...

Arwen při crossu v Pardubicích, všestrannost ZArwen zajela drezuru také poměrně slušně, na parkuru jednou zastavila a jednou shodila, nicméně to byl velice dobrý výkon, protože v parkuru bylo hodně profilů. Celkově se umístila na 34. místě z 42 startujících...

Druhý den následovala terénní zkouška. V kurzu ZL byly jen dva těžší skoky: seskok do vody přes poměrně dlouhou stříšku a mohutná proutěnka hned na začátku závodu. Jinak byly skoky spíše jednodušší, několik trochu složitějších kombinací, jako např. kláda - výskok - oxer, trakénský skok. Většina trasy vedla lesem, takže byly občas složitější nájezdy na skoky. Carthago byl při opracování před závodem docela dost živý, moc hezky skákal. Po startu byl ale trochu zaražený z cizího prostředí a hned druhý skok byla ta mohutná proutěCarthago skáče přes trakénský skok při crossu v Pardubicích, všestrannost ZLnka, kterou tedy skočil až napodruhé. Pak následovalo několik jednodušších skoků, kde se Carthago pěkně rozeskákal a dostal se do dobré nálady, pěkně táhl na skoky. Jako osmá překážka byl skok do vody přes stříšku. Nejdříve jsme si vodu projeli a pak teprve najeli skok. Carthago měl tou dobou s vodou trochu problém, takže se stejně musel nejdřív na stříšku podívat a skočil ji až napodruhé. Zbytek trasy absolvoval už bez problémů, moc hezky skákal, i těžší kombinace zvládl pěkně, nepřekvapil ho ani trakén nebo zeď hned za ďolíkem v lese. Běžel i v pěkném tempu a skákal sebevědomě. Celkově dokončil cross se 40 tr. body za dvě zastavení plus získal nějaké tr. body za překročení času. Celkově se umístil 38., 10 koní soutěž nedokončilo. S výsledkem jsme byli velice spokojeni, byla to jeho první dokončená soutěž stupně ZL.

Arwen byla před crossem hodně živá a nesoustředěná, nicméně odstartovala sebejistě a i když někdy skákala skok skoro z místa, dostala se bez problémů až do poloviny tratě k vodě. Voda se v Z jen projížděla, takže to se Arwen podařilo jen s malým zaváháním. V druhé části trasy dva skoky zastavila, na podruhé je ale skočila a tak zdárně dojela do cíle. Pro Arwen to byla první dokončená soutěž všestrannosti, takže velká spokojenost:-) Celkově skončila na 31. místě, 10 koní soutěž nedokončilo.

Carthago ZL:

 

Parkury Klatovy 20.8.

DCarthago při opracování před parkurem, Klatovy 20.8.o Klatov jsme vzali Vikinu a Carthaga. Carthago startoval v soutěži Z. Parkur zajel v pěkném tempu, skoky mu hezky vycházely. Udělal dvě chyby, jedna byla ve dvojskoku, do kterého se bohužel nevešel, protože první skok skočil pěkně z dálky, jak ho to pracně učíme:-) Skoky byly na mírách a tak rozhodně podal dobrý výkon, jak můžete ostatně vidět na videu.





Carthago Z:

Vikina před startem parkuru, Klatovy 20.8.
Vikina startovala v soutěži ZL a L. V ZL překonala čistě základní kolo a dostala se do rozeskakování. Tam smolně shodila první skok, zbytek kursu absolvovala moc pěkně, rychle, s krátkými obraty. Dokázala i krásně zkrátit skoky před jedním oxerem po prudkém obratu (viz video). Když by neudělala chybu, tak by její čas stačil na třetí místo, takto skončila 22. ze 74 startujících. Před soutěží L Viki velice nečekaně začala zastavovat skoky na opracovišti, v samotné soutěži jsme se dostali jen k třetímu skoku. Zřejmě se projevil ještě nedoléčený problém v kopytě. Po delší pauze v půlce září už Viki skákala dobře, jen jí chvíli trvalo najít zase důvěru, nicméně ke konci sezóny už bylo zase vše v pořádku:-)


Vikina ZL rozeskakování:


Hobby parkury Domažlice 27.8.2011

Do Domažlic vyrazily Highland a Bára na své vůbec první závody. Obě kobylky podaly nad očekávání dobrý výkon. Videa, fotky a povídání o průběhu závodů najdete v článku o Highland a v článku o Báře.


Trénink crossových skoků v Borové 29.8.2011

Carthago přeskakuje skok nad potokem, aneb trakén nad trakénem:-) , Crossový trénink v Borové 29.8.Arwen a skok do rybníka, Crossový trénink v Borové 29.8.Na konci srpna jsme s Arwen a Carthagem zajeli do Borové zatrénovat na terénní skoky. Areál se rozrostl o velké množství terénních skoků až do úrovně S, takže bylo na čem trénovat:-) S Carthagem jsme hlavně pilovali skoky do vody, kterých tu bylo hned několik, včetně skoku do rybníka. U těžších skoků trochu váhal, ale pak je vždy překonal. S ostatními skoky neměl problém, nezalekl se ani těžších seskoků, průskoku, vlčí jámy, dokonce ani velkého trakéna nad potokem, který byl v kurzu obtížnosti S. Arwen pilovala hlavně barevné skoky, s těmi má často problém. Se skoky do vody problém neměla a ani s dalšími seskoky, průskokem, přírodními skoky... Celkově se trénink velice vydařil, koně nás příjemně překvapili a už jsme se moc těšili, jak se jim tu bude dařit začátkem září na závodech... Trénink dokumentuje mnoho fotek, které najdete v připojené fotogalerii.

Publikováno: | Autor: | Kategorie: Obsedání a výcvik koní
| Připojená galerie: Závody srpen 2011