Jaro 2012

Starokladrubák Generalissimus Malajka na jízdárně

Co se u nás v Čeleticích dělo na jaře 2012? Přibylo několik koní na obsedání a hříbat na hříbárnu, vybudovali jsme nový terénní skok pro koně a hlavně se nám narodili dvě hříbata - od Greisy a Báry:-) Podrobnosti v článku... 


Starokladrubák Generalissimus Malajka na jízdárněNorik Cherokee na lonžiV průběhu zimy a jara 2012 k nám přišlo několik koní na obsedání a také se začali obsedat tříletí koně, co jsou u nás už delší dobu na hříbárně.
Koncem roku 2011 přišel čtyřletý huculoarab Divíšek, který byl už obsedlý, ale byl extrémě bázlivý a tak se vše učil od začátku. Po čtyřech měsících byl z něho spolehlivý koník na vyjížďky. V lednu 2012 přišel na obsedání tříletý hafling Sid. Sid byl moc učenlivý, klidný a pracovitý, takže se za 3 měsíce naučil spoustu věcí a odcházel skoro jako "provozák":-) V březnu přišel na obsedání čtyřletý hřebec Starokladrubského koně Generalissimus Malajka. Brzy po příchodu byl vykastrován, jako hřebec byl hodný, ale extrémně bázlivý. Přišel jako netknutý z pastvin, takže si dlouho zvykal na sedlání a bál se každé nové věci. Za tři měsíce se naučil základy, zvládal jezdit po jízdárně a na vyjížďky. Dále začal v květnu pracovat Norik Cherokee, který je u nás od podzimu 2011. Zatím pracuje měsíc, ale už jezdíme krokem a klusem po jízdárně. Brzy se bude učit také tahat. V dubnu se začala obsedat klisna Irského sportovního koně Kroona, která je u nás už skoro dva roky. Kroona po dvou měsících práce jezdí ve všech chodech venku i na jízdárně, pomalu začínáme skákat skokové řady. Je to velice klidná a pracovitá klisna.

Irský sporotvní kůň Kroona na lonžiHafling Sid na lonži

Baloo, hřebeček narozený 17.5.2012 klisně Báře po CascavelloGriffin asi hodinu po narozeníV květnu nám porodily obě naše kobylky. 14.5.2012 se narodil hřebeček Griffin the Braveheart klisně Greisy po Klootwijkhoeve's Vidar. 17.5.2012 se narodil hřebeček Baloo the Bear klisně Báře po Cascavello. Greisy rodila přes den, takže jsme porod natáčeli a fotili. Bára rodila ve dvě v noci. Obě hříbátka jsou zdravá a dnes už spolu dovádí:-)


 

Vikina při TaVikina při ké jsme vybudovali další terénní skok, tentokrát schody (směrem dolů dva seskoky, nahoru pak dva výskoky). Postavili jsme je ve svahu, kde vedla stará cesta, takže jsme využili terénní nerovnosti a jen vylepšili hrany. Na fotkách a videu je Vikina při "křtění" překážky:-) 


 

Publikováno: | Autor: | Kategorie: Obsedání a výcvik koní
| Připojená galerie: Obsedání koní zima a jaro 2012