Mistrovství České republiky pony 2005

Parkur LPA, 2. kolo mistrovské soutěže
Poslední víkend v srpnu 2005 jsme vyrazili na dlouhou cestu na Moravu, do Hradce nad Moravicí, kde se konalo Mistrovství České republiky v drezuře a parkuru pro pony a děti. Radka Císařová s Greisy zde startovaly v parkurech pro pony kategorie A a děti do 12 let. Jak se jim vedlo se dozvíte v tomto článku.

Parkur SPA, 3. kolo mistrovské soutěže V zahajovací soutěži ZLPA na styl se Radka a Greisy umístily zhruba v první polovině z asi 30 startujících. No, soutěže na styl nikdy nebyly jejich silnou stránkou...

Mistrovská soutěž byla tříkolová, LPA + LPA + SPA. Jednotlivá kola byla stavěna celkem technicky náročně, hlavně dost "bubáků" přičítalo trestné body jednotlivým soutěžícím už v prvních lehčích kolech soutěže. Dokonce bylo i nezvykle dost vyloučených dvojic a pádů.

Radka s Greisy si s nástrahami prvních dvou kol poradila výborně, a do posledního kola postupovaly s čistým štítem. Bohužel poslední kolo bylo o dost náročnější, některé překážky se svou výškou blížily k metru a projevila se i nervozita. Greisy šla do všech překážek s chutí, ale Radka jí poněkud rozhazovala svým stylem skákání (je už přece jen na Greisy trochu větší, a tak jí snáze rozhodí těžiště). Na jeden velký oxer Greisy nevyšel odskok a ošklivě ho pobourala (odnesla to ale jen trochu sedřenou kůží), další skoky odskákali ale čistě, takže to byly nakonec 4 trestné body z celé soutěže, což stačilo na 6. místo.

Medaile tedy "výjimečně" nebyla, ale ostudu jsme taky neudělali a Radka s Greisy tak celkem úspěšně zakončili svou poslední společnou sezónu (poslední proto, že Radka z Greisy už "vyrostla" a taky se Greisy musí léčit se svými nemocnými kopyty, doufáme že až se uzdraví, tak ještě pár medailí v parkurech ukořistí, ale už s nějakým mladším a menším jezdcem).

Parkur LPA, 2. kolo mistrovské soutěže Parkur SPA, 3. kolo mistrovské soutěže

 

Publikováno: | Autor: | Kategorie: Obsedání a výcvik koní
| Připojená galerie: MČR Pony 2005