Parkurové závody duben 2011

Vikina skáče na opracovišti před soutěží ZL

V dubnu jsme byli s koňmi Vikina, Carthago a Arwen postupně na těchto parkurových závodech: 3.4. ve Zduchovicích, 9.4. v Plzni a 30.4. v Hostouni. Jak se nám dařilo se dočtete v tomto článku.


Zduchovice 3.4.2011

Vikina v soutěži stupně ZDo Zduchovic jsme vyrazili s Carthagem a Vikinou. Oba startovali v soutěži stupňovaná obtížnost do 100cm a v soutěži stupně Z.
Carthago byl ze začátku zase hodně nesvůj mezi cizími koňmi, nicméně se choval o dost lépe než na minulých závodech. Po chvilce se zklidnil a při opracování se mohl bez problému míjet s dalšími koňmi. Na parkurech byl trochu nesoustředěný, nicméně dával pozor alespoň při najíždění na skoky, takže mu vetšinou hezky vycházel odskok. Díky horšímu soustředění ale moc nezCarthago v 
soutěži stupně Zvedal nohy a tak v první soutěži shodil 3x a ve druhé 4x. Z výsledkem jsme byli i přesto spokojeni, protože byl Carthago dobře ovladatelný na parkuru, na skoky nekoukal, neřešil "bubáky".
Pro Vikinu to byly první letošní závody, takže byla na parkuru trochu běhavější než normálně. V první soutěži, která se jela na čas, byla nejrychlejší ze všech startujících, bohužel shodila poslední překážku. V druhé soutěži také udělala jednu chybu, přeci jen ještě nebyla po zimní pauze tolik pozorná. Skákala ochotně, nekoukala na skoky a nechala se dobře ovládat, jen to tempo bylo trochu vyšší:-)

Plzeň Bory 9.4.2011

Arwen v soutěži stupně ZMVikina v soutěži stupně ZDo Plzně jsme vzali Vikinu a Arwen. Arwen šla soutěže ZM a Z, Vikina Z a ZL.
Arwen nesla závodní atmosféru dobře, v ZM byla poměrně klidná, pozorná, a tak absolvovala čistě základní kolo i rozeskakování a umístila se na čtvrtém místě. V Z už byla znát únava, Arwen se tolik nesoustředila, byla rychlá. Předposlední skok měl pod sebou malé bedničky, na které se Radka bohužel šla podívat zblízka:-)
Vikina byla o poznání klidnější než na minulých závodech, chodila v pomalejším tempu a skoky jí lépe vycházely. Soutěž Z absolvovala čistě, následné rozeskakování také, podařilo se nám ho zajet i rychle, takže jsme se umístili na pátém místě ze 72 koní:-) V ZL se na Vikině už také trochu projevila únava, byla běhavější a dávala míň pozor, takže udělala 2 chyby. Nicméně jsme byli s výsledkem spokojeni, protože Viki jela ZL podruhé v životě.

Hostouň 30.4.2011

Carthago při čestném kole soutěže ZM, kde se umístil na 2. místěDo Hostouně jeli Vikina a Carthago. Carthago šel ZM a Z, Vikina Z a ZL.
Carthago byl zase ze začátku hodně neklidný, takže jsme delší dobu jen "bloumali" po opracovišti. Po chvíli se uklidnil a při opracování na kolbišti před soutěží ZM už byl soustředěný, chodil pěkně na otěži, nikam neutíkal, jen občas zatáhl směrem k nejbližšímu skoku:-) V samotné soutěži šel čistě základní kolo i rozeskakování a umístil se na druhém místě:-) V Z šel také čistě základní kolo, do rozeskakování jsme nenastoupili, přeci jen by toho na něj mohlo být už dost. Moc nás potěšil, že parkury absolvoval klidně, snažVikina při 
dekorování soutěže ZL, 4. místoil se sám řešit dobře odskok a poslouchal při nájezdu na skok.
Vikina absolvovala Z čistě, rozeskakování také, to jsme zajeli i rychle, snažili se o ostřejší obraty, a tak jsme se umístili na třetím místě:-) Ani v ZL Viki nezaváhala a zajela čistě základní kolo i rozeskakování, které taktéž bylo rychlé, takže jsme vybojovali 4. místo. Viki byla v parkurech klidná, dobře se nechala ovládat, moc pěkně přicházela ke skokům a odskakovala. Poprvé se jí trochu nelíbil bulfinč, ale pak už ho skákala bez zaváhání. V rozeskakování ZL už byly překážky dost vysoké, ale ani s tím neměla problém. I když nemá podkovy, poradila si s trochu kluzkým travnatým povrchem, moc nás svým výkonem potěšila:-)


Publikováno: | Autor: | Kategorie: Obsedání a výcvik koní
| Připojená galerie: Závody Plzeň Bory 9.4.