Závody červenec 2011: parkury, všestrannost

Carthago skáče do vody při crossu v Humpolci, všestrannost ZL

V červenci jsme měli napilno, skoro každý víkend jsme byli na závodech. 9.7. byla Vikina na parkurech v Klatovech. Arwen a Carthago byli 16.-17.7. v Humpolci na závodech všestrannosti a 23.7. v Hostouni na parkurech. 30.7. vyrazily Vikina s Arwen na parkury do Bernartic.


Parkury Klatovy 9.7.2011

Na začátku července jsme s Vikinou vyrazili do Klatov na parkury. Startovaly jsme v soutěži Z a ZL. Z se jelo s následným rozeskakováním, Viki překonala základní parkur čistě, takže postoupila do rozeskakování. To zajela pěkně rychle, bohužel jeden skok shodila (jinak by její čas stačil na druhé místo), takže se umístila 14. z 57 startujících. Soutěž ZL se jela na čas, Viki krásně zkracovala obraty (jak je vidět na videu), bohužel zase lehce shodila jeden skok, takže se umístila až v polovině startovního pole...

Vikina ZL na čas:

Předkolo Zlaté podkovy - všestrannost Humpolec 16.-17.7.2011

Carthago skáče do vody při crossu v Humpolci, všestrannost ZLV polovině července jsme s Arwen a Carthagem vyrazili do Humpolce na závody všestrannosti. Carthago startoval v Soutěži nadějí (stupeň ZL, pro 4- a 5-tileté koně), byl to jeho první start na úrovni ZL. Bydlení v boxu už ho tolik nerozhodilo a tak byl o dost klidnější než naposledy. První den se jela drezura a do 30ti minut parkur. Drezuru Carthago zajel poměrně pěkně, byla to jeho zatím nejlépe zajetá úloha. Nerozptyloval se okolím a poslouchal. Parkur vysoký 100 cm překonal čistě, cválal v pěkném tempu a nechal se dobře vodit. Druhý den se jela terénní zkouška. Carthago moc hezky skákal už na opracovišti, nic ho nepřekvapovalo. V crossu byl ze začátku trochu pomalejší a musela jsem ho do skoků víc pobízet, po pár překážkách se ale rozjel a krásně šel na všechny Carthago při opracování před drezurou při závodech všestrannosti stupně ZL, Humpolec 16.7.2011skoky, akorát měl problém skočit do vody. Jelikož  voda byla v kurzu třikrát a skočil do ní vždy až napodruhé, byl nakonec vyloučen pro třetí neposlušnost. Všechny ostatní skoky ale přeskákal krásně (hodně jich bylo společných se soutěží L, vysoké proutěnky, příkopy) a dojeli jsme do cíle:-) Celkově jsem byla s jeho výkonem spokojená, v Humpolci jsou crossy těžké. Když jsme byli na prohlídce crossu a viděli ty skoky, tak jsem ani nečekala, že druhý den dojedeme do cíle. Se spoustou skoků se Carthago potkal poprvé v životě, seskoky do vody byly docela mohutné.

Arwen před drezurní úlohou při závodech všestrannostiArwen s Radkou startovala v soutěži stupně ZK. Pro Arwen to byla první soutěž všestrannosti. Arwen je hodně neklidná, s atmosférou dvoudenních závodů si ale napoprvé poradila dobře. Drezuru zajela poměrně pěkně, v parkuru zastavila jeden skok s profilem, nicméně napodruhé ho přeskočila a parkur dokončila tedy se čtyřmi trestným body. Druhý den v crossu byla trochu rozhozená, že má cválat v tak otevřeném prostoru a ještě ty "bubáky" skákat:-) Dopracovala se tedy jen ke čtvrté překážce. Po soutěži si mohla tréninkově skoky přeskákat, to už skákala pěkně klidně, jen do vody se jí moc nechtělo. Má před sebou ještě hodně práce, ale i tak to byl na Arwen dobrý výkon, nedávno měla problém i s parkury, takže rozhodně dělá pokroky...

Carthago ZL:

Parkury Hostouň 23.7.2011

Carthago a opracování před parkurem stupně ZM, Hostouň 23.7.2011Arwen a opracování před parkurem stupně ZM, Hostouň 23.7.2011Koncem července jsme vzali Carthaga a Arwen na parkurové závody do Hostouně. Oba startovali v soutěži stupně ZM a Z. V ZM oba zvládli překonat čistě základní kolo a dostali se do rozeskakování. Arwen ho zajela čistě a získala tak třetí místo. Carthago v rozeskakování už dvakrát chyboval a umístil se na sedmém místě. V soutěži stupně Z Arwen udělala jednu chybu a Carthago dvě. Celkově oba koně skákali pěkně, Arwen neřešila žádné profily, Carthago zase neřešil kobylky, takže jsme byli s nimi spokojeni:-)

Arwen rozeskakování ZM:

Parkury Bernartice 30.7.2011

Arwen při dekorování parkuru stupně ZM, 2. místo, Bernartice 30.7.2011Arwen při opracování před parkurem stupně ZM, Bernartice 30.7.2011Na konci července jsme vyjeli s Vikinou a Arwen do Bernartic, které jsou až skoro u Tachova. Arwen startovala v soutěži ZM a Z. ZM zajela čistě, v rozeskakování také neudělala chybu a umístila se tedy zase na druhém místě:-) V Z už jeden skok shodila. Všechny parkury překonala pěkně v klidu, profily jí nevadili, takže vypadá, že nedávné problémy už odezněly:-)

Arwen rozeskakování ZM:

Vikina při dekorování parkuru stupně L, 2. místo, Bernartice 30.7.2011Vikina startovala v soutěži ZL a poprvé i v L. Od rána hustě pršelo a terén už byl dost rozbahněný a kluzký. I tak Viki přeskákala základní kolo soutěže ZL čistě a postoupila do rozeskakování. Tam jsme nemohli kvůli povrchu tolik zkracovat, bosá kopyta hodně klouzala, ale i tak Viki překonala parkur čistě a umístila se na sedmém místě:-)
Soutěž stupně L jela Viki poprvé v životě. Parkur byl postaven na mírách, hodně distancí, dva dvojskoky, mohutné oxery. Viki přeskákala všechny skoky moc pěkně, nepřekvapil jí ani dvojskok na jeden cvalový skok a tak parkur překonala čistě. To se podařilo ještě jednomu jezdci. Do rozeskakování jsem nenastoupila (povrch byl hodně kluzký a bylo to první L), takže jsme se umístili na druhém místě:-) Bylo to pro nás rozhodně překvapení, jak si Viki krásně poradila s parkurem, všechny skoky jí vycházely a byla to pěkná jízda, jak ostatně můžete vidět na videu, kde je dobře vidět i počasí:-)

Vikina L:

Publikováno: | Autor: | Kategorie: Obsedání a výcvik koní
| Připojená galerie: Závody červenec 2011