Závody ve Zduchovicích 16.4.2006

Parkur Z rozeskakování

V polovině dubna jsme konečně vyrazili na první letošní parkurové závody. Ve Zduchovicích byla jako vždy vysoká účast a i pres deštivé počasí byl terén kolbiště a opracoviště perfektní. Zúčastnili jsme se soutěže Z a ZL.

Videozáznam z obou závodů si můžete v tomto článku stáhnout.


Parkur Z rozeskakování Parkur Z rozeskakování Závodila jsem jen já (Adéla Císařová) s Agátou, sestra (Radka Císařová) začne sezónu poněkud později, protože jí musejí nejdřív vyndat šrouby z nohy, kterou si na podzim zlomila. Soutěže Z a ZL byly dvoufázové, v každé soutěži startovalo okolo 50 dvojic. Parkury byly poměrně technicky náročné a skoky byly dost rozmanité.

Na opracovišti bylo někdy poněkud přeplněno, takže bylo trochu těžší koně v klidu připravit pro závod. Agáta ale s ničím problém neměla, oba parkury jsme absolvovaly bez zaváhání, vždy jsme šly i do druhé fáze, které jsme zajely také čistě. Snad jen poslední skok druhé fáze parkuru ZL, 120 cm vysoký oxer, nám příliš nevyšel, já si myslela, že už ho neskočíme, ale Agáta ho skočila téměř z místa úplně bez problému (vše můžete vidět na videu, které je tu ke stažení), takže naše umístění v této soutěži bylo hlavně její zásluhou...:-)

V obou soutěžích jsme se umístily na 9. místě, což je na první závody v sezóně celkem dobrý výsledek.

Fotek je málo, ale můžete si stáhnout videozáznam z obou závodů: parkur Z (asi 37 MB) a parkur ZL (asi 27 MB). Videa jsou poněkud větší, protože dvoufázový parkur je docela dlouhý.

Adéla Císařová

Publikováno: | Autor: | Kategorie: Obsedání a výcvik koní
| Připojená galerie: Agáta závody