Závody červen 2011 - parkury

Carthago při tréninku v Klatovech, červen 2011

V červnu jsme nejprve byli s Montym a Rybízem na neoficiálních drezurách a parkurech 4.6., pak byli Vikina a Carthago 18.6. na neoficiálních parkurech v Klatovech. 24.6. jsme vyrazili s Arwen a Carthagem na kvalifikační kolo ČŠMK do Hraďištka a 25.4. jela Vikina na parkury do Klatov.


Hobby závody Hoslovice 4.6.2011

Na začátku června vyrazili čtyřletí hřebci Monty a Rybíz na své první závody v drezuře a parkuru. Jak se jim dařilo se dočtete v článku o jejich výcviku.

Hobby parkury Klatovy 18.6.2011

Vikina při dekorování v Klatovech - ZL, 3. místoV polovině června jsme zajeli s Carthagem a Vikinou do nedalekých Klatov na parkurové závody. Celý den vydatně pršelo, ale pískový povrch byl pořád perfektní. Carthago startoval v ZM a Z. V ZM skákal moc pěkně a šel svižně dopředu, parkur zajel za jednu chybu. V Z už se moc nesoustředil a byl utahaný z toho neustálého deště, takže udělal 3 chyby.
Vikina startovala v Z a ZL. Obě soutěže byly s rozeskakováním. V Z šla základní kolo čistě, bohužel v rozeskakování shodila jeden skok. V ZL šla čistě jak základní kolo tak i rozeskakování a umístila se na třetím místě. Všechny parkury zajela moc pěkně, rychle a skákala s chutí, jako vždy:-)

 

Carthago parkur ZM:


Vikina, ZL rozeskakování:


ČŠMK Hradištko 24.6.2011

Carthago při zahajovacím tréninku, Hraďištko ČŠMKKe konci června jsme s Arwen a Carthagem vyrazili na dlouho cestu do Hraďištka u Nymburka. Konalo se zde jedno z kvalifikačních kol pro Český šampionát mladých koní, což jsou parkurové závody pro čtyř-, pěti- a šestileté koně. Naši koně startovali v kategorii čtyřletých, takže jeli soutěž stupně Z. Parkur byl postaven na mírách, skoky byly hodně barevné, jedna zeď a dokonce vodní příkop, který naši koně zatím nikde neviděli. Jelikož šli na start hned po sobě, jezdili jsme na opracovišti společně. CarthagCarthago při zahajovacím tréninku - skok přes vodní příkop, Hraďištko ČŠMKo měl problémy oddělit se od Arwen a ze začátku dost zlobil. Po chvíli se trochu uklidnil a dalo se s ním pracovat.
Před soutěží byl zahajovací trénink, kde si koně mohou přeskákat několik skoků z kurzu a na nižších výškách. Carthago skočil všechny skoky bez problémů čistě, i zeď a vodní příkop. Toho se trochu lekl, ale až když byl nad ním, takže udělal ohromný skok (jak je vidět na fotce). Arwen byla dost nervózní z prostředí a z oddělení od Carthaga, takže moc nechtěla skákat a vodní příkop nepřeskočila.
V soutěži už byly skoky vyšší než v tréninku. Hodně skoků mělo tak 105 cm. Carthago přeskákal s chutí všechny skoky, bohužel ale 4 skoky shodil, už to na něj bylo trochu vysoké. I tak si ale myslím, že to pro něj bylo přínosné, s takovým parkurem se ještě nesetkal a je fajn, že se toho nezalekl. Arwen nebyla ve své kůži a tak zopakovala výsledek ze zahajovacího tréninku a byla vyloučena za druhou neposlušnost.


Parkury Klatovy 25.6.2011

O den později jela Vikina do Klatov na parkury Z a ZL. Z se jelo na limitovaný čas. Čas byl nastaven tak, že se muselo jet extrémně pomalu, což Vikina zrovna nemá moc ráda. Nicméně jely jsme co nejpomaleji to šlo a parkur překonaly čistě, takže jsme se umístili na 8. místě ze 60ti startujících:-) ZL se jelo na rozeskakování. Základní kolo jsme překonaly čistě, v rozeskakování byl poměrně riskantní nájezd na oxer, ale rozhodli jsme se to zkusit. Viki zatočila na pětníku ale před skokem bylo pak málo místa a tak přišla blízko a shodila. Umístili jsme se tedy na 25. místě z 80ti startujících. Když by se nám podařilo zajet čistě, tak by náš čas stačil na 4. místo...

Vikina rozeskakování ZL:

Publikováno: | Autor: | Kategorie: Obsedání a výcvik koní
| Připojená galerie: Závody červen 2011